Homeopathie, Ervaringen homeopathie 
Pulsatilla bij postpartum depressie

Pulsatilla bij postpartum depressie

Het lijkt soms zo idyllisch: huisje, boompje, beestje. Allebei...

 Behandeling, Homeopathie, NVKH 
Homeopathie video's

Homeopathie video's

De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)...

Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert het natuurlijk herstelvermogen van de mens.

Hoe werkt homeopathie?


Een homeopatisch geneesmiddel stimuleert het natuurlijk herstelvermogen van de mens. Om vergiftigingsverschijnselen te voorkomen worden homeopathische middelen niet in hun oorspronkelijke vorm toegediend.

Denk bijvoorbeeld aan het middel Lachesis, dat gemaakt is uit slangengif. De middelen worden eerst meerdere malen verdund en krachtig geschud (potentiëren). Met het potentiëren wordt de directe (giftige) werking van de stof ontkracht. Het op die manier verkregen middel is daarmee drager van de energie, die het geneeskrachtige reactievermogen van de mens direct tot werken aanzet.

Na oplossing, verdunning en schudden blijft de kwaliteit van de stof behouden en werkt krachtiger op een meer verfijnd niveau door, nauw aansluitend bij het natuurlijk herstelvermogen van de mens.

Ieder mens is een uniek wezen. Een verstoring in de energie en daarmee ook ziekte wordt door iedere mens anders ervaren. Om mensen effectief te kunnen genezen zijn duizenden stoffen grondig door homeopaten onderzocht op de verstoringen die ze teweeg kunnen brengen in de gezonde mens. Deze onderzoeken en de grote ervaring, opgedaan in het werken met  patiënten, zijn uitgebreid opgetekend in de Materia Medica van de homeopathische geneeskunde.

Vind een homeopaat!

Zoek op: plaats of postcode
Zoek op achternaam

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH


Nieuwstraat 33
2406 TN Alphen aan de Rijn

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl