Homeopathie, Ervaringen homeopathie 
Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden

Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden

Deirdre van Ommen is 42 jaar en woont in Vleuten met haar...

 Homeopathie, Ervaringen homeopathie 
Pulsatilla bij postpartum depressie

Pulsatilla bij postpartum depressie

Het lijkt soms zo idyllisch: huisje, boompje, beestje. Allebei...

 Homeopathie, Nieuws 
Onderzoek: Homeopathie verbetert slaappatronen

Onderzoek: Homeopathie verbetert slaappatronen

Jongvolwassenen met een koffiegerelateerde slapeloosheid,...

Terug naar het overzicht

Homeopathie voor vrouwen


Veel vrouwen ervaren in het dagelijkse leven problemen rondom menstruatie, seksualiteit of zwangerschap. Specifieke vrouwenkwalen die vaak een relatie hebben met hormonale veranderingen. Hoewel veel vrouwen denken dat deze klachten erbij horen kunt u hier met homeopathische geneesmiddelen verbetering in brengen. Met klassieke homeopathie krijgt u een behandeling op maat. Al lijken uw klachten op die van een ander, u ervaart ze op uw eigen manier. Daarom wil een klassiek homeopaat niet alleen alles over uw klachten weten, maar vooral: wie bent ú ? Want geen twee vrouwen zijn hetzelfde.

Met de klassiek homeopaat raakt u in gesprek over uzelf. Door de vragen en antwoorden krijgt de homeopaat een beeld van u. Op grond van dit totaalbeeld kiest hij/zij een homeopathisch geneesmiddel waardoor u lichamelijk, emotioneel en hormonaal weer in evenwicht kunt komen. De klassiek homeopaat biedt u een persoonlijke behandeling, die op ú is afgestemd.

Een aantal homeopathische geneesmiddelen wordt vaker voorgeschreven bij specifieke vrouwenklachten, zoals Pulsatilla (wildemanskruid) en Sepia (zeekat). Maar in principe kan elk homeopathisch geneesmiddel bij vrouwenklachten passen. Dat maakt de zoektocht boeiend, maar ook moeilijk om op eigen houtje te doen.

Een persoonlijke behandeling
Iedere vrouw reageert op haar eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de verbetering geleidelijk zal verlopen. De verbetering is mede afhankelijk van de ernst van uw klacht, de duur van de klacht en uw conditie. In de homeopathie wordt niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens. Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij een klassiek homeopaat al gauw anderhalf uur in beslag. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van u, de klachten waarvoor u komt en uw ziektegeschiedenis. Afhankelijk van de ernst van uw klachten en de mate van verbetering kunnen vervolggesprekken en verschillende homeopathische geneesmiddelen noodzakelijk zijn om de behandeling goed te laten verlopen.

Met onderstaande klachten kunt u terecht bij uw homeopaat:

 • hormonale klachten
 • pijnlijke ovulatie of menstruatie
 • onregelmatige cyclus
 • (pre)menstruele klachten
 • stemmingswisselingen
 • witte vloed
 • onvruchtbaarheid
 • overgangsklachten
 • droogte van de vagina
 • In relatie en gezin
 • geen of veel zin in vrijen
 • pijn bij het vrijen- in de knel tussen ambities en zorgtaken
 • als loslaten/verwerken moeilijk is
 • Voor moeder en kind

Vind een homeopaat!

Zoek op: plaats of postcode
Zoek op achternaam

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl