Terug naar het overzicht

Wat is het verschil tussen een klassiek homeopaat en een arts voor homeopathie?

Zowel artsen voor homeopathie als klassiek homeopaten hebben een opleiding in de klassieke homeopathie gevolgd. Een belangrijk verschil is dat artsen de universitaire opleiding geneeskunde hebben voltooid. In alle gevallen kunnen zij beoordelen of de keuze voor een complementaire behandeling verantwoord is, omdat alleen zij opgeleid en bevoegd zijn om een medische diagnose te stellen en kunnen beoordelen welke behandeling (complementair of ‘regulier’) het meest zinvol is om in te zetten.

Een klassiek homeopaat is evenals een arts voor homeopathie opgeleid om een homeopathische diagnose te stellen en patiënten op grond daarvan te behandelen. De klassiek homeopaat heeft medische kennis opgedaan aan één van de beroepsopleidingen klassieke homeopathie. Deze parttime opleidingen duren vijf tot zes jaar.

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl