Terug naar het overzicht

Wat kost een homeopathisch consult?


Consultprijzen zijn bij iedere klassiek homeopaat verschillend. Kijk hiervoor op de website van uw homeopaat of laat u telefonisch informeren. Voor telefonische consulten kan ook een bedrag in rekening worden gebracht.

Het homeopathisch geneesmiddel dat wordt voorgeschreven is veelal een integraal onderdeel van de behandeling. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht. In sommige gevallen kunt u het voorgeschreven homeopathische geneesmiddel bestellen bij uw eigen apotheek of bij een speciale apotheek voor homeopathische geneesmiddelen. In dat geval betaalt u het geneesmiddel zelf.

Consulten bij klassiek homeopaten die zijn aangesloten bij de NVKH worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering en kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

In het vergoedingenoverzicht 2018 worden de aanvullende  zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH.

Over het algemeen gelden de maximale vergoedingen voor alle alternatieve behandelingen samen. Voor Alternatieve beweegzorg geldt vaak een aparte vergoeding.

Voor een consult bij een arts voor homeopathie ontvang je van sommige aanvullende verzekeringen een hogere vergoeding dan bij een klassiek homeopaat. De reden hiervan ligt in het feit dat het tarief van een consult bij een arts voor homeopathie doorgaans hoger is dan bij een klassiek homeopaat.

Wij adviseren u om bij twijfel voor de behandeling eerst contact op te nemen met uw verzekeraar over de hoogte van de vergoedingen en of er nog bepaalde voorwaarden gelden.

Wij wijzen u erop dat het eigen risico van € 385,00 van uw zorgverzekering niet uit de aanvullende verzekering komt, maar uit het basispakket. Dit betekent dus dat u voor een homeopathische behandeling niet de eerste € 385,00 zelf moet betalen!

 

 

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl