Terug naar het overzicht

95% van de gebruikers van homeopathische middelen wil indicaties terug op de verpakking

 

Uit de enquête die de Vereniging Homeopathie onlangs heeft gehouden onder 879 gebruikers van homeopathische middelen is gebleken dat de respondenten nog altijd allerminst enthousiast zijn over de maatregel die demissionair minister Schippers in 2012 heeft doorgevoerd om de indicaties van de verpakkingen te verwijderen. Maar liefst 95,2% van de gebruikers van homeopathische middelen wil graag op de verpakking en/of bijsluiter lezen waarvoor de middelen gebruikt kunnen worden.

96,8% van de respondenten vindt het slecht dat de politiek, ondanks het indienen van de petitie met bijna 100.000 handtekeningen, de maatregel nog niet heeft teruggedraaid.

De Vereniging Homeopathie blijft zich inzetten voor het terugdraaien voor deze maatregel. Zodra bekend is wie de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is, zullen wij opnieuw in Den Haag aandringen op de noodzaak tot eerlijke en volledige informatievoorziening rondom homeopathische middelen.

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl