Terug naar het overzicht

Antibiotica, gebruik ze goed en alleen als het moet

 

Antibiotica, gebruik ze goed en alleen als het moet

 

 

Met deze slogan is het RIVM een campagne gestart om antibioticagebruik af te remmen om zo resistentie van bacteriën te voorkomen.

  • Antibiotica zijn alleen werkzaam bij infecties die door bacteriën zijn veroorzaakt.
  • Is een virus, schimmel of parasiet de reden van de infectie dan werken antibiotica niet.
  • Het is niet altijd nodig om antibiotica te gebruiken.
  • Veelvuldig antibioticagebruik heeft namelijk een groot nadeel: antibioticaresistentie!

Vaak kan je lichaam de infectie zelf overwinnen. Wanneer dit niet het geval is, zal de huisarts antibiotica voorschrijven. Een homeopaat zal je direct naar de huisarts sturen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan risicovolle bacteriële infecties zoals longontsteking, hersenvliesontsteking, infecties van het bot of de nieren en bloedvergiftiging.

Deze campagne past binnen de filosofie van de homeopathie: infecties door virussen en veel bacteriën kunnen makkelijker door een goede weerstand worden overwonnen.

Homeopathische middelen helpen de afweer sterker maken.

De NVKH is blij dat het RIVM de terughoudendheid van het antibiotica gebruik nastreeft. En onderkent dat het lichaam vaak op eigen kracht kan genezen van een bacteriële infectie.

Bekijk hier de voorlichtingsfilm ‘Hoe ontstaat resistentie tegen antibiotica?’

Op de site van de KVHN  is meer informatie te vinden over homeopathie en antibiotica.


Bijlage: RIVM folder Antibiotica gebruik ze goed en alleen als het moet


Disclaimer

'Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) coördineert in opdracht van het ministerie van VWS de infectieziektebestrijding in Nederland. Het RIVM besteedt uiterste zorg aan actuele en correcte publieksinformatie. Dit doet het RIVM in nauwe samenwerking met de vakgroep voor Publiekscommunicatie over Infectieziekten, en deskundigen uit diverse organisaties en beroepsgroepen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl