Terug naar het overzicht

 

Btw-verhoging homeopathische middelen afgewend

De door de ChristenUnie en SP voorgestelde btw-verhoging op homeopathische middelen is van de baan. Staatssecretaris Menno Snel van D66 ziet niets in een verhoging van de btw op deze middelen en heeft het voorstel afgewezen.

Vorige week werd het voorstel ingediend door Eppo Bruins van de ChristenUnie. Het voorstel werd ondersteund door Renske Leijten van de SP. De Vereniging Homeopathie heeft er vervolgens alles aan gedaan om de dreigende btw-verhoging te blokkeren. Zo hebben we contact gehad met diverse partijen zoals ChristenUnie, CDA, D66, Groenlinks en Partij voor de Dieren. We hebben duidelijk gemaakt dat een btw-verhoging op de homeopathische zelfzorgmiddelen onwenselijk is omdat door de prijsverhoging die hierop gaat volgen, het gebruik van homeopathische middelen wordt ontmoedigd en de keuzevrijheid hierdoor in het gedrang komt.

De ChristenUnie heeft zich inmiddels neergelegd bij het besluit van de staatssecretaris.

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl