Terug naar het overzicht

Internationale week van de Homeopathie


De Internationale week van de Homeopathie komt er aan, vanaf dinsdag 10 april. Een jaarlijks terugkerende week met aandacht voor de kracht van homeopathie. Dit jaar in teken van: zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Dus rond 10 april wordt er internationaal nadrukkelijk gecommuniceerd over de helende werking van homeopathie in geval van een kinderwens, of een zwangerschap, de bevalling en de gesteldheid na de bevalling.

In mijn praktijk ontmoet ik jonge ouders. Zij komen met diverse vragen. Zo ontmoette ik ouders met grote zorg over de gezondheid van hun oudste kindje van 2. Hun dochter raakte heel erg in paniek als ze afscheid moest nemen op de peuterspeelzaal. In ons gesprek wil ik natuurlijk meer weten over het kind, haar gedrag en gezondheid etc. Maar ook vraag ik aan de ouders hoe het met hen zelf gaat. Zo hoorde ik van hen dat er nog een kinderwens is maar dat het zwanger raken niet lukt. In dit voorbeeld behandel ik allereerst het kind met een homeopathisch middel, zodat zij weer in haar eigen ontspanning kan komen. 

De ouders wilden ook wel iets met homeopathie. Dus met hen voerde ik aparte consulten. Dit brengt in beeld waar triggers liggen, spanningsvelden, emoties en hoe hun algehele gezondheid is. Oftewel; ik krijg een inzicht in het unieke van elke ouder. En op grond daarvan schrijf ik hen twee homeopathische middelen voor. Dit met het doel om de balans in beide personen te herstellen. Het is schitterend om dan na een aantal maanden met de ouders te kunnen terugkijken in een consult. En te ontdekken dat het goed gaat. De dochter heeft geen paniek meer bij het afscheid nemen. Na een half jaar heb ik een gesprek met de ouders. Zij vertellen me trots over hun prille zwangerschap.

Homeopathie is een holistische geneeskunde. Dat betekent dat er per individu wordt gekeken hoe het is met zijn/haar lichamelijke gesteldheid, de gedachtewereld, en de emoties.  Heel belangrijk is ook de interactie van hem/haar met de omgeving. Want elk individu heeft een subtiele interactie met zijn omgeving. In een gezin wordt dat nog eens uitvergroot. Dat is een systeem op zich. In een homeopathische behandeltraject is er aandacht voor dat systeem, voor die onderlinge interactie en de impact daarvan op het individu. Ook dat is holistisch. Want niets staat op zichzelf. 


Mariëtte Bakker, klassiek homeopaat in Zwolle www.dehomeopaat.com

Bron: De Peperbus

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl