terug naar het overzicht

 

 

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan

 

 

Eén op de zes Italianen gebruikt minstens eens per jaar een homeopathisch middel. Dit blijkt uit onderzoek dat dit voorjaar werd uitgevoerd door DoxaPharma, een onderzoeksinstituut op het gebied van gezondheidszorg. Het onderzoek toont daarnaast dat ongeveer 20.000 artsen in Italië het gebruik van homeopathie aanbevelen.

Omeoimprese, de Italiaanse vereniging van de grootste producenten van homeopathische middelen, rapporteerde een omzet van ongeveer € 92.6 miljoen in 2015, 2,9% groei t.o.v. het jaar ervoor. De totale omzet in de gehele homeopathische sector in Italië bedroeg meer dan € 300 miljoen, wat het tot de derde grootste afzetmarkt in Europa maakt. De totale omzet nam echter wel licht af met 1% t.o.v. 2015.

Het aantal Italianen dat bekend is met onze producten blijft hoog, maar de wereldwijde economische crisis heeft zonder meer negatieve gevolgen gehad m.b.t. het voorschrijven van de middelen, zegt voorzitter van Omeoimprese Giovanni Gorga.

Website :.ansa.it

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl