Terug naar het overzicht

Meerderheid Nederlanders wil alternatieve geneeswijzen in basispakket


Volgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er grote behoefte aan de opname van alternatieve geneeswijzen in het basispakket. In Nederland worden alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur en osteopathie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mensen kunnen hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

De meerderheid van de volwassen bevolking is het hier niet mee eens en vindt dat alternatieve geneeswijzen moeten worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering: 22 procent vindt dat dit voor alle alternatieve geneeswijzen moet gelden en 38 procent voor één of enkele.

De trend van de afgelopen jaren is juist dat verzekeraars steeds minder alternatieve geneeswijzen vergoeden. De Vereniging Homeopathie gaat komende maand met verzekeraars in gesprek om de bevindingen van het CBS te bespreken en te pleiten voor een betere vergoeding van natuurlijke geneeswijzen in de zorgverzekeringspakketten.

Bron: CBS

 

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl