Terug naar het overzicht


Onderzoek: Homeopathie verbeterd slaappatronen

 

Jongvolwassenen met een koffiegerelateerde slapeloosheid, die in persoonlijkheidstesten ook aanleg voor cynische vijandigheid of angsten lieten zien, hebben deelgenomen aan een onderzoek om vast te stellen of homeopathische middelen invloed hadden op de kwaliteit van hun slaap.

Met behulp van een zogenaamde polysomnograaf werden electroden aan hun lichaam bevestigd om hun hersengolven, ogen, bewegingen van ledenmaten en hartslag vast te leggen.

Deze objectieve aanpak liet eerder al verbetering zien in de non rapid eye movement (NREM) slaap bij gebruik van bepaalde homeopathische middelen bij dieren. Bij dit onderzoek werd voor het eerst onderzocht of hetzelfde effect ook bij mensen waarneembaar was.

In dit onderzoek werden twee verschillende middelen toegepast. Deelnemers moesten aantekeningen bijhouden van hun vorderingen.

Het onderzoek toonde aan dat in vergelijking met een placebobehandeling, de NREM en totale slaap significant verbeterden door de toepassing van de homeopathische middelen.

Bron: Sleep Medicine (officiële krant van de World Association of Sleep Medicine and International Pediatric Sleep Association). 

 Website: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20673648

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl