Terug naar het overzicht

Vereniging Homeopathie in onderhandeling met zorgverzekeraars

 

Wanneer je wel eens gebruik maakt van natuurlijke geneeswijzen is het je vast al eens opgevallen dat deze therapieën onvoldoende worden vergoed door de zorgverzekeraars. Dit terwijl uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat juist gebruikers van natuurlijke geneeswijzen minder zorg gebruiken dan gemiddeld. Uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg in 2014 is gebleken dat het verschil in zorgkosten van een patiënt met een complementair werkende huisarts en een vergelijkbare patiënt met reguliere huisarts (zonder onderscheid tussen de basis- en aanvullende verzekering) op 10,1% uitkomt.

Het onderzoek is gebaseerd op geanonimiseerde gegevens uit de Agis Health Database, waarin gegevens voor verzekerden van Agis zijn vastgelegd. In het databestand komen 9323 huisartsen en huisartsenpraktijken voor, waarvan 109 als complementair werkend konden worden geïdentificeerd.

De Vereniging Homeopathie gaat komende weken het gesprek aan met een aantal zorgverzekeraars. Doel is de vergoeding voor homeopathie en natuurlijke geneeswijzen in het algemeen te verbeteren. Zo strijden we voor een betere vergoeding per consult en voor de voorgeschreven middelen. Ook streven we naar korting op de zorgverzekeringen.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Bron: vereniginghomeopathie

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH


Nieuwstraat 33
2406 TN Alphen aan de Rijn

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl