Terug naar het overzicht

 Wetenschapsraad EU: 'Het moet maar eens afgelopen zijn met gedogen van homeopathie in de gezondheidszorg'

Het moet maar eens afgelopen zijn met het gedogen van de homeopathie in de gezondheidszorg. Homeopathische middelen moeten net zo worden behandeld als alle andere geneesmiddelen, en geen voorkeursbehandeling meer krijgen. Er is immers geen enkel bewijs dat de middelen werken 'tegen welke bekende ziekte ook', en dus mogen ze op geen enkele manier die indruk wekken. Dat schrijft de koepel van de Europese wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie.

Dit artikel verscheen op 20 september 2017 in de Volkskrant. Ook op radio en tv werd aandacht besteed aan de uitspraken van de EASAC.

Lees hier het hele artikel

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN) gaat deze kwestie op Europees niveau aankaarten. Het advies is eenzijdig en doet geen recht aan de wetenschappelijke onderzoeken met een positief resultaat en aan het feit dat vele miljoenen Nederlanders homeopathie naar volle tevredenheid gebruiken. Een bezoek aan een alternatief genezer wordt volgens het CBS beter gewaardeerd dan een bezoek aan een regulier arts. Patiënten hebben het recht om eigen keuzes te maken. Het is niet aan de EASAC om ze deze keuzevrijheid te ontnemen.

Website:

 

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl