Nieuws 
Interview Liesbeth Ellinger in Vruchtbare Aarde: Ik blijf me verwonderen over de snelheid van genezen

Interview Liesbeth Ellinger in Vruchtbare Aarde: Ik blijf me verwonderen over de snelheid van genezen

 Homeopathie, Nieuws 
Voor mij werkt homeopathie wel

Voor mij werkt homeopathie wel

Pier Swierstra schakelde met zijn bedrijf in 2011 om naar...

Dieren & Homeopathie


De Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren (BKHD) is een vereniging waar professionele dierhomeopaten zijn geregistreerd. De aangesloten leden hebben een 4-jarige opleiding gevolgd specifiek gericht op de homeopathische behandeling van dieren en werken volgens gekwalificeerde richtlijnen waarbij dierenwelzijn centraal staat. De leden van de BKHD beschikken door hun gespecialiseerde achtergrond over een brede kennis op het gebied van ethologie (gedragsleer), dier-medische kennis en dierenwelzijn. Dit is van essentieel belang voor een goede homeopathische behandeling, wat dan ook het wezenlijke verschil is tussen een homeopaat voor mensen en een homeopaat voor dieren. 

Klassieke homeopathie kan bij dieren worden toegepast bij een breed scala aan aandoeningen en ziekten. Dit kan variëren van acute tot chronische klachten. Enkele voorbeelden zijn: allergieën, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen, ontstekingen, niesziekte, kennelhoest, klachten aan het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblematiek, problemen rond dracht en loopsheid. Maar ook voor gedragsproblemen zoals vuurwerkangst, verlatingsangst, overactiviteit, agressie, seksualiteit etc. kan klassieke homeopathie goed worden ingezet. Daarnaast is een klassiek homeopaat voor dieren opgeleid om eventuele klachtonderhoudende omstandigheden voor het dier te ontdekken en de eigenaar daarbij van deskundig advies te voorzien.

Een klassiek homeopaat voor dieren werkt nauw samen met de diereigenaar; deze voorziet de homeopaat van de nodige informatie maar uiteraard wordt het dier tijdens het homeopathisch consult ook nauwkeurig en uitgebreid door de dierhomeopaat geobserveerd. De homeopaat voor dieren is op medisch en gedragsdeskundig gebied voldoende onderlegd om te weten welke klachten en/of aandoeningen veilig homeopathisch behandeld kunnen worden.

Een klassiek homeopaat voor dieren verricht geen diergeneeskundig lichamelijk onderzoek en stelt geen medische diagnose. Dit mag, bij wet, alleen door dierenartsen worden gedaan. Indien noodzakelijk zal een klassiek homeopaat voor een diagnose dan ook doorverwijzen naar een dierenarts. Een homeopathische behandeling kan overigens heel goed plaatsvinden naast een behandeling door een dierenarts; een homeopaat voor dieren staat daarom ook altijd open voor samenwerking.

De behandeling van de klassiek homeopaat voor dieren is gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het dier.

Op de website van de BKHD vind u, per provincie, alle bij de BKHD geregistreerde dierhomeopaten.

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH


Nieuwstraat 33
2406 TN Alphen aan de Rijn

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl