Homeopathie, Ervaringen homeopathie 
Zwanger dankzij homeopathie

Zwanger dankzij homeopathie

Na vijftien jaar de pil geslikt te hebben, vond Sanne dat...

Hieronder vind u alle homeopathisch verloskundigen die bij de NVKH geregistreerd zijn, gesorteerd op postcode. Voor de volledige adres gegevens verwijzen wij u naar  zoek op naam bij "Vind een homeopaat" in de rechterkolom.

Mw. S.A.M. Bergakker
1064 BJ AMSTERDAM
Mw M.P.S. Wijtenburg
1749 AM WARMENHUIZEN
Mw. C. Kap
1782 EB Den Helder
Mw V.E.I.M. Méan
2518 HN DEN HAAG
Mw. A.F. Eschauzier
2613 NC DELFT

Mw C.W.A. Bosscha-van den Dool
3033 EB ROTTERDAM

Mw A. Marschand-Akker
3062 XL ROTTERDAM

Mw J.E. van der 
Vaart-de Pundert
4385 JE VLISSINGEN

Mw J.A.D. Aarts
4631 JL HOOGERHEIDE

Mw A.A. Osterholt-Miedema
4631 JL HOOGERHEIDE
Mw K. Schreurs
7207 RL ZUTPHEN
Mw M.W.J. Haverkamp-van Warmerdam en
Mw. W.F.C.M. Pauwels
9033 WH DEINUM +
9034 GZ MARSUM

Verloskunde & Homeopathie


De Vereniging Verloskunde & Homeopathie (VV&H) streeft naar integratie van homeopathie in de verloskunde omdat homeopathie een mooie aanvulling is voor de verloskundige praktijk.

Zwangere vrouwen en vrouwen die een kinderwens hebben, voelen vaak een weerstand tegen het slikken van medicatie. Zij vragen zich af of de ontwikkeling en gezondheid van het kind kan worden beïnvloed door wat de moeder inneemt.

Homeopathische middelen kunnen dan een alternatief zijn voor veel klachten bij moeder of kind. Klassieke homeopathie is een belangrijke en veilige ondersteuning bij klachten rondom de zwangerschap, baring, het kraambed en de periode erna.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij het zelf genezend vermogen geprikkeld wordt tot herstel. De wet van gelijksoortigheid speelt een rol bij homeopathie; een stof die bij een gezond persoon ziekteverschijnselen opwekt, kan -als het middel goed gekozen is- dezelfde verschijnselen wegnemen of sterk verminderen. Die stof wordt dan wel sterk verdund en geschud (gepotentieerd) toegediend.

Homeopathisch verloskundigen zijn gericht op het totale beeld van de vrouw op fysiek en emotioneel niveau. Dus zij kijken niet alleen naar de klacht, maar ook hoe de vrouw ermee omgaat, wat verergering of juist verbetering van de klacht geeft, wanneer de klachten optreden, hoe ze zich erbij voelt et cetera. Deze aspecten zijn van belang om een passend homeopathisch middel voor herstel van het lichamelijke en psychische evenwicht voor te kunnen schrijven.

De indicaties voor de toepassing van homeopathie tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapklachten, blaasontstekingen, rugklachten tot emotionele klachten.

Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij problemen als angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijn worden ingezet.

In de kraamtijd kan gedacht worden aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaapproblemen, borstontsteking, wondverzorging en baby blues.

Een verloskundige bewaakt het natuurlijke proces van zwangerschap en bevalling. De kracht van homeopathie ondersteunt dit natuurlijke proces.

Vind een homeopaat!

Zoek op: plaats of postcode
Zoek op achternaam

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH


Nieuwstraat 33
2406 TN Alphen aan de Rijn

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl