Ga naar de inhoud
Home » Over Homeopathie » Bezoek aan de tandarts

Bezoek aan de tandarts

Een bezoek aan de tandarts roept bij meerdere mensen een angstige onrust op, zenuwen. Wanneer er dan ook nog sprake is van tanden trekken of een wortelkanaalbehandeling waarbij zenuwen open komen te liggen, is pijn onoverkomelijk. Een verdoving van de tandarts geeft op dat moment even acuut verlichting. Het weefsel is  na een flinke behandeling vaak gekneusd, gezwollen en zeer pijnlijk. Zo kan er ook zenuwpijn ontstaan.

Een cliënt in mijn praktijk kon er nu niet meer omheen dat ze voor haar tanden een flinke ingreep moest ondergaan (tand trekken, wortelkanaalbehandelingen, kronen en het plaatsen van een brug). Ze wilde graag homeopathische ondersteuning.

Voor de angst vooraf, die bij haar duidelijk aanwezig was, begonnen we een paar dagen tevoren met het inzetten van een acuut middel, zodat de spanning kon minderen. Direct na de behandeling kreeg de cliënt een middel vanwege de pijn van het gekneusde weefsel, dat de week erna voortgezet wordt. Tevens een korte inzet van een middel voor de zenuwpijn. Naderhand krijg ik terug dat de middelen haar goed geholpen hebben en bij de volgende ingrepen in dit traject benadert de cliënt me opnieuw met de vraag hoe de voorgaande middelen in te nemen, omdat ze haar zo goed geholpen hebben.

Homeopathie en acute klachten…hoe mooi en mild ondersteunend!

Lisette van ’t Oever