Behandeling, Homeopathie, NVKH 
Homeopathie video's

Homeopathie video's

De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)...

 Homeopathie 
Homeopathielijn; voor al uw vragen over homeopathie.

Homeopathielijn; voor al uw vragen over homeopathie.

Altijd al een vraag willen voorleggen aan een homeopaat??...

Autisme en homeopathie


Met een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel is het mogelijk de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dit geldt ook voor kinderen met autisme, ADHD, ADD, ODD, PDD-nos, dyslexie, dyspraxie etc.

Door het kind een passend homeopathisch geneesmiddel te geven, zie je meestal na een tot twee maanden belangrijke veranderingen. Het voordeel van homeopathie is dat homeopathische geneesmiddelen werken door het zelfherstellend vermogen te activeren. Een ander voordeel is dat het kind niet elke dag medicijnen hoeft in te nemen, maar eenmaal in de vier tot zes weken. Ook hebben homeopathische geneesmiddelen geen bijwerkingen. Het homeopathisch geneesmiddel moet passen bij de lichamelijke en psychische toestand van het kind. Veel ouders van kinderen met autisme, maar ook volwassenen met autisme, stellen de vraag of homeopathie hen kan helpen met allerlei kwalen die zij hebben. In die zin zijn hun vragen niet anders dan die van andere patiƫnten.

Mensen met autisme zijn vaak erg gevoelig. Gevoelig voor indrukken van buitenaf zoals geluid, geuren en aanraking, gevoelig voor sfeer en gevoelig voor dat wat ze in hun lichaam krijgen in de vorm van eten, maar ook in de vorm van medicijnen. Door de homeopaat wordt veel tijd en aandacht besteed aan de individuele variaties waarvoor men gevoelig is. Doordat de homeopathische geneesmiddelen zo zacht en subtiel werken, worden ze over het algemeen als erg prettig ervaren en goed verdragen.

Een tweede vraag die vaak meeklinkt in een consult is of homeopathie deze mensen kan helpen hun angsten en onvermogen om contact te maken met andere mensen, te verminderen. Dat laatste is natuurlijk heel erg moeilijk, maar ervaringen laten zien, dat het niet onmogelijk is.

Een voorbeeld
Een moeder van een bijna volwassen jongen met autisme consulteert een homeopaat. Zij vertelt dat hij eigenlijk alleen maar thuis kan zijn omdat alle indrukken van andere mensen extreem bij hem binnen komen. Hij raakt dan geheel van slag. Hij krijgt er bijvoorbeeld erg last van als iemand anders pijn of verdriet heeft. Hij voelt de pijn in zijn eigen lichaam, moet mee huilen met het verdriet van de ander. Daarnaast heeft hij last van spontane bloedingen, neusbloedingen, uit de anus, wondjes bloeden snel enzovoort. En hij is verzot op ijs.

Dit beeld komt overeen met het homeopathische geneesmiddelbeeld van middel X (Op basis van Europese regelgeving mogen geen homeopathische geneesmiddelen meer op de website vermeld worden). Herhaalde voorschriften van dat geneesmiddel heeft zijn gevoeligheid aanzienlijk verminderd waardoor zijn leven aangenamer is geworden, ook is er een belangrijke drempel voor contact met andere mensen weggenomen. Dit heeft weer tot gevolg gehad dat hij kon gaan leren waardoor hij zich is gaan ontwikkelen.

Er zijn veel voorbeelden dat er een dergelijke ontwikkeling op gang komt. Daardoor verbetert het contact met andere mensen. Men ziet dan vaak dat de neiging zich in de eigen binnen-wereld terug te trekken afneemt, er meer interactie met de buitenwereld komt, de spraak toeneemt, het aantal repeterende handelingen afneemt enzovoort. Ook de algemene gezondheid zal verbeteren, waardoor er minder vaak verkoudheden, griep e.d. zullen optreden, de afweer zal toenemen.

Als je al de hiervoor beschreven factoren bij elkaar voegt, is een belangrijke wereld te winnen aan het welzijn van mensen in het algemeen, maar specifiek bij mensen met autisme.

Vind een homeopaat!

Zoek op: plaats of postcode
Zoek op achternaam

Wie zijn wij

De NVKH is een vereniging van professionele homeopaten. De bij de NVKH aangesloten homeopaten hebben een beroepsopleiding klassieke homeopathie gevolgd van 5 tot 6 jaar en stellen hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. 

Contact NVKH

Crown Business Center
Tolnasingel 1 - C21
2411 PV Bodegraven

T: (0172) 49 95 95 
E: info@nvkh.nl