Ga naar de inhoud
Home » Over Homeopathie » Storm, chaos of creatie?

Storm, chaos of creatie?

Een storm ééns in de zoveel tijd. We ontkomen er niet aan. Een storm die veel doet opwaaien. Wat los of niet goed vast zat wordt van zijn plek gehaald. De spanning vooraf en tijdens en de chaos nadien. We zullen op deze krachten van de natuur mogen meebewegen. Na de chaos komt het opruimen en het opnieuw creëren in zijn of haar nieuw vorm en fundament.

Ons eigen leven kent ook periodes van storm. Periodes waarin we het niet overzien en het leven totaal op de kop gezet kan worden. Een onderdeel van het leven waar we het mee te doen hebben en ons voor grote uitdagingen kan zetten. Krachten die we van onszelf niet kenden worden aangeboord. Wat ook kan betekenen dat we inzien het niet alleen te kunnen en de kracht vinden om om hulp te vragen.

Gezond blijven vraagt in zo’n periode een extra uitdaging, waarbij we kunnen kijken naar gezondheid vanuit balans. Kun je keer op keer terug keren naar de juiste balans? Of blijf je na een dergelijke periode uit balans of middels oude fundamenten leven? Op zo ’n moment kan het natuurlijke evenwicht niet hervonden worden en kan ziekte zich aandienen. Hulp is dan van harte welkom om in te zien hoe de balans hervonden kan worden en het leven weer een stromend creatieproces wordt.

Lisette van ’t Oever