Ga naar de inhoud
Home » Over Homeopathie » Het homeopathievirus, ben jij al besmet?

Het homeopathievirus, ben jij al besmet?

Homeopathie is een natuurlijke en krachtige geneeskunst, die zijn kracht weet in te zetten op een subtiele wijze. Deze werking en subtiele kracht is en blijft verrassend mooi. Dit zullen vele homeopaten beamen of zij die zelf ervaring met homeopathie hebben opgedaan in het herstel of verbetering van hun klachten. En juist dan, dan heeft de besmetting plaatsgevonden. Je kan daarna doorgaans niet meer om de homeopathie heen, het blijft terugkeren in je leven…eigenlijk een levenslange besmetting!

Vanuit de ervaring heeft diegene mogen leren hoe de subtiele kracht die in onze natuur huist, helend kan zijn. Ervaring en lering voor ons mens-zijn is van wezenlijk belang in het leren van/omgaan met het leven. Wij kunnen in ons leven dan ook besmet raken met allerlei invloeden van buiten óf van binnenuit. Dit kan gaan om virussen, bacteriën, gebeurtenissen, overtuigingen etc. Wanneer deze besmetting plaatsvindt, reageert het organisme zoals het op dat moment in staat is te reageren. Dit kan gaan om een gezonde reactie, een minder gezonde met daarna een redelijk snel herstel van de balans, of een ziekmakende reactie waarbij het organisme uit balans raakt en blijft. En juist wanneer er sprake is van disbalans kan homeopathie op subtiele wijze de levenskracht aanspreken om de balans in het gehele organisme te prikkelen tot herstel. Zodat na besmetting de ziekte op een gezonde wijze doorlopen kan worden en de persoon nadien gesterkt is in zijn levenskracht en weerstand.

Zo krijgt besmetting een heel andere lading. Besmetting kan immers ook een positieve uitwerking hebben binnen de juiste omstandigheden en met de juiste helende prikkel. Besmetting: een woord dat we vandaag de dag veel tegenkomen met doorgaans een lading die weerstand oproept, terwijl er sprake kan zijn van een gezonde situatie die weerstand kan brengen.
Hoe mooi zou het zijn wanneer we de lading hiervan kunnen keren en besmetting mogen gaan zien als een bekrachtiging en versterking van onze levenskracht, waardoor we beter bestand zijn voor de weerstanden die we in het leven tegenkomen.

Lisette van ’t Oever